Het adembenemende uitzicht op de uiterwaarden in beschermd Natuurgebied de Duursche Waardende tot zelfs buiten de landsgrenzen beroemde tuin van Fortmond, de befaamde hamburger van MRIJ-rund bij Ripperda , een van de mooist gelegen terrassen in NL, een winkel/atelier met bijzondere antieke klokken, een feeëriek gelegen natuurzwembad, dit alles op 2 tot 30 minuten lopen van Atelier D+ O. De Hanzesteden Deventer en Zwolle liggen op respectievelijk 10 en 20 autominuten.


Natuurzwembad De Lange Kolk


 INSTANT VAKANTIEGEVOEL


Je woont een eindje weg, vindt het leuk wat je ziet, wilt graag komen kijken en werpt een blik op de kaart: Den Wie?! Den Wat?! Al die reistijd voor een speldenknop? Straks volgt er weer een lange weg terug voor misschien wel niets. Vergeet Atelier D+ O even en concentreer je op de prachtige directe omgeving die jaarlijks veel toeristen trekt, maar gelukkig niet zoveel dat je handdoek aan handdoek aan het wonderschone natuurzwembad ligt. Ook geen pretpark-rijen om een plekje te bemachtigen op het schitterende kozakkenveer dat je een instant vakantiegevoel bezorgt. Voor meer natuur biedt het ruim opgezette Informatie Centrum alle informatie over de mooiste wandel- en fietsroutes, maar ook is er een fraaie expositieruimte. Bezoek op weg naar huis nog even de mooiste bakker van NL, waar de term ambachtelijk brood geen holle kreet is. Ook op zondag ligt het verrukkelijke brood en veel meer lekkers op de ouderwetse schappen! Als je van natuur of fietsen houdt, is een dagje Den Nul eigenlijk te kort. Ga dus vroeg weg! 


Ouderwets lekker brood van de Bökkersmölle


WEER OF GEEN WEER

Maar eerlijk is eerlijk, zelfs de grootste vogelspotter, fietser of wandelaar, zal er niet snel op uittrekken als het pijpenstelen regent of het ijskoud is en tsja....dan is Den Nul inderdaad maar klein. In dat geval kom je de dag meer dan door als een bezoek aan Atelier D+ O gecombineerd wordt met de vlakbij gelegen steden Deventer met al zijn historische en hippe bezienswaardigheden of het meer statige Zwolle met museum de Fundatie. Sterker nog; de dag afsluiten in dit culinaire Mekka, of het steeds meer in zwang rakende Deventer, is zeker de moeite waard. Wat te denken van de grote runner up onder de restaurants The Lemon Tree , vanuit het niets op de kaart bij alle culinaire media! Op zes kilometer zuidwaarts van de Koekstad ligt More, het grootste museum voor Modern Realisme van Europa. Kortom: weer of geen weer, een bezoek aan Atelier D+ O en omstreken, is altijd de moeite waard.


Restaurant The Lemon Tree


 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.