Ach ja, als we dan toch verplicht opgehokt zitten, dan maar een eigen feestje bouwen. Wat een zegen, maar ook een vloek om dit werk getiteld ACID te maken. De opdracht aan mezelf: creëer een hallucinante omgeving en laat zien dat dansen bevrijding betekent. Ik weet het, afdeling vaag. 

Ik sloot m’n ogen en hoorde old school Detroit house, hits als Ladadee, Ladadee Ladada, Rock da House, het fantastische Boobs van Sly & Robby en natuurlijk het techno-pandemonium van Faithless en Leftfield.. Terug naar een natural high, zonder poeders, pillen of andere meuk. Ook alweer een hele tijd terug; denk dat ik inmiddels een halve chemo-kar nodig heb om alleen al een paar uur door te komen, lol.


DYNAMIEK

Het was bepaald geen eenvoudige klus om met statisch materiaal deze dynamiek te creëren, heb waarschijnlijk meer happy accidents gehad dan Bob Ross in zijn hele schilderende leven. Maar uiteindelijk met veel geduld (met name het achterwaartse perspectief van de torso en armpartij was lastig) en aluminium en chroom ben ik een eind gekomen. De licht- en kleureffecten komen op de foto wel minder tot z’n recht dan in de realiteit. Ik vind het een geslaagd uitgevoerde opdracht. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.