LENTEEr zou natuurlijk kunnen staan dat het schetsen van een atmosferisch perspectief over de dood en het leven inspiratiebron was voor het maken van dit werk. Dat de met grof penseel opgebrachte verflaag met dik penseel, het dilemma van lotsbestemming onbarmhartig te lijf gaat. De naakte waarheid is minder pretentieus.
Ik kookte van woede over de zoveelste lockdown-verscherping en besloot het idee voor een witte begrafenis te laten voor wat het was. In plaats daarvan heb ik me helemaal laten gaan zonder enig idee over begin of eind. De truth is in the eye of the beholder, al is dat met figuratief werk ook wel het geval. Zo zag bezoek onlangs een aangespoeld lijk in een drassige sloot met een vredige blik aan de ateliermuur hangen, nogal afwijkend van de bedoeling een dansende vrouw in een club te verbeelden. Tenzij dood en bevrijding in 'Acid' dichterbij elkaar liggen dan gedacht.Vuurwerk


Een paar dagen later en in de stemming gekomen door een heerlijke fietsrit tussen de weilanden met de zon op m’n gezicht, wilde ik de lente vangen. Al doende werd de beoogde bloemenzee een spetterende vuurzee, misschien ook wel door met een vork een 4-banenstructuur in de dikke verflaag aan te brengen. De ontluikende natuur die in vuurwerk verandert, misschien ligt ook dat wel dichterbij elkaar dan gedacht. 
Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.